Ugebrev 27: A process of becoming

Print Friendly

Julien-Deiss-40x30-cm-2018-olie-pÜ-lërred-512x683

Her fra mit sommerkontor sæsonens sidste Ugebrev med et tilbageblik på forårets tema om STEMMER og et blik frem på et tværfagligt bogprojekt.

Undervejs er vi. Hele tiden undervejs med at blive den, vi gerne vil være. Sammen med dem, vi gerne vil være det sammen med, og omgivet af meningsfulde opgaver.
Når vi lytter til stemmerne – dem der taler i os selv og dem der taler rundt omkring os – så får vi inspiration på den rejse.

 

*******

Jeg ringer sæsonen ud med et blik tilbage på forårets tema om STEMMER og et blik frem på den kommende tid. 24 ugebreve blev det til med forskellige indfaldsvinkler til temaet – faglige og mere personlige blandet med hinanden, fordi jeg tror på, at det er den måde vi bedst kan udforske et område og lade det bevæge og forandre noget i os. Sådan har det været for mig, og det er mit håb at du også er blevet inspireret til nye tanker og undringer undervejs.

Der har været indlæg, hvor særlige gruppers stemme har fået taletid om vigtige emner – barnet, den unge, den indsatte, den udsatte, kollegaen, krænkeren, stemmehøreren og Inuit-stemmen. Et broget mylder af stemmer, sådan som det må være, når man slår armene ud, lukker op for sluserne og inviterer det store kor indenfor.
Stemmehører-fænomenet har ført til en udforskning af indre stemmer, de hørbare og de ikke hørbare. Brugen af den fysiske stemme har ført tanker omkring svingninger og resonans med sig. Og her i juni måned har min opmærksomhed været rettet mod kroppens ’stemme’ med et ønske om at undersøge, hvordan vi bedst kan lytte til kroppen og give den plads, når den taler i os på sin egen måde.

30126921_2014222848843986_7652925880354366140_nJeg føler mig på ingen måde færdig med at blive klogere på forholdet mellem krop og bevidsthed, og jeg vil fortsætte studiet af de områder i forhold til terapeutisk arbejde og i forhold til mere alment udviklende/dannende arbejde. Min teaterbaggrund og den kropslige forankring der også hører hjemme der, er blevet revitaliseret gennem bl.a. Merleau-Pontys kropsfænomenologi, så nu er jeg vist på en ny rejse, som kun lige er begyndt!
Og det fører mig til tiden der kommer:


Bogprojekt

Efter sommerpausen vil jeg resten af året lade alle skrivekræfter gå til et bogprojekt, jeg er i gang med. Det betyder, at jeg ikke laver ugebreve men i stedet blogindlæg med skriverier rundt omkring bogens temaer og med uddrag fra den. Ikke hver uge, men løbende henover efteråret.
Min bog handler om, hvordan vi kan bruge tænkning, sansning og praksis fra det kunstneriske Zwilling-512x684område til at inspirere samtalepraksis med. Det handler om at skabe og inspirere til et blik på mennesker som kunstværker – dermed  også til mødet imellem dem som skabelsesprocesser.  Og det handler om at blive fremkaldt som sig selv – i hvert fald som foreløbige udgaver – gennem hinanden og ved hinandens hjælp: Temporary results in the process of becoming, som Gilles Deleuze engang har udtrykt det. Jeg har arbejdet på bogen siden nytår, og jeg glæder mig rigtig meget til at præsentere den!

29067090_1582266648517420_7225128258893774848_oJeg er meget taknemmelig for at have fået mulighed for at samarbejde med billedkunstner Julien Deiss omkring dette projekt. Henholdsvis skrivende og malende arbejder vi os ind i temaet for så at lade det mødes i et fælles værk, som dels er en bog, dels en udstilling.  På den måde er det vores intention – og vores passionerede drift – at skabe broer mellem forskellige fagligheder og give vores bud på, hvordan de kan inspirere hinanden.

Det er meget spændende; vi glæder os til resten af processen! Og det er naturligvis Julien Deiss’ billeder, der bringer skønheden ind i ugebrevet i dag.
Hvis du er blevet nysgerrig, kan du følge processen på min facebookside, hvor jeg rapporterer løbende om, hvordan det skrider fremad.

******

Tilbage er der kun at sende hjertevarme hilsner ud i sommerheden og ønske jer alle en dejlig tid derude. Pas godt på hinanden og drik af livets bæger, så meget som I orker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *